Huwelijksaanzoek: Feestmaand december
parallax-image-4
5 december 2017

Feestmaand december: dé maand voor een huwelijksaanzoek!

Het eind van het jaar is in zicht, ik kan terugkijken op een geweldig trouwjaar. Bij alle stellen die ik heb mogen trouwen stelde ik de vraag: is er ook een huwelijksaanzoek geweest? En wanneer is dat gebeurd? De laatste vraag is veelvuldig beantwoord, namelijk op kerstavond. De romantische decembermaand maakt veel gevoelens los. Terwijl de temperaturen dalen onder vriespunt stijgen de gevoelens naar een bijzonder hoogtepunt, namelijk een liefdesverklaring.
Ik heb diverse aanzoeken die tijdens de kerst hebben plaatsgevonden horen vertellen en geloof me, elk verhaal is daarin uniek, elke sfeer is anders. Variërend van thuis bij de kerstboom gezellig met z’n tweetjes tijdens een intiem diner of groots bij familie tot aan een wandeling buiten in de kou en dan onverwachts een ingeving krijgen ”ja, nu moet ik het vragen” en dan zonder ring, maar dat maakt niet uit, woorden zeggen op zo’n speciaal moment voldoende. De mogelijkheden zijn legio en met een beetje fantasie kom je al een heel eind. Doe vooral wat bij jullie past. Intiem met z’n tweetjes of met al jullie dierbaren om jullie heen.
Van alle gevraagde personen zag meer dan de helft het aanzoek écht niet aankomen, hoewel door die personen van tevoren subtiel toch nog wel een hint is gegeven. Zo’n 30 % van de mannen vragen hun vriendin tijdens de feestdagen. Eigenlijk is de hele maand december een feestelijke maand om een aanzoek te kunnen doen. Geen wonder, het is een knusse periode waar in de regel meer tijd is om met je partner door te brengen. De populairste dag om je partner ten huwelijk te vragen is kerstavond, gevolgd door eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Waarom een huwelijksaanzoek in december?

Leuk om te vertellen is dat er ook veel aanzoeken gedaan worden tussen kerst en nieuwjaar. Waarom? Omdat dit écht niet wordt verwacht. Omdat de één denkt… zal hij/zij mij vragen met kerst? En de ander denkt… nee, dan verwacht hij/zij het vast. Ook deze invullingen heb ik vaker mogen horen.
Wat te denken van een huwelijksaanzoek tijdens oud en nieuw! Gevraagd worden nét voordat het vuurwerk knalt. Terwijl iedereen elkaar feliciteert hebben jullie een extra reden om elkaar diep in de ogen te kijken. Wanneer het aanzoek ook is, het vooruitzicht is gelijk ook fantastisch, jullie gaan het nieuwe jaar in en dat is een goed begin om het nodige te regelen voor jullie trouwdag, wellicht in 2018?

Ik ben dol op liefdesverhalen, ik hoop die van jullie ook te horen en kijk ernaar uit om die te vertalen in een verhaal over jullie liefde… ik wens jullie alvast een romantisch 2018!


Contact opnemen Tarieven
Call Now ButtonBel direct!