Trouwambtenaar en trouwauto….een aparte combinatie…en hoe gaat zoiets in z’n werk?

Trouwambtenaar en trouwauto….een aparte combinatie…en hoe gaat zoiets in z’n werk?

12 augustus 2019

Dit is wat bruidsparen mij wel vaker vragen, dus een leuk onderwerp voor een blog. Hoe het in z’n werk gaat zal ik uitleggen. De trouwauto staat bij mij thuis, dus als jullie bij mij langskomen voor een kennismakingsgesprek dan kunnen jullie hem (ik spreek gekscherend over hem want zijn autonaam is Morris) gelijk zien. Jullie mogen er ook gelijk even in zitten, dan kunnen jullie de ouderwetse geur ruiken van vroeger…echt nostalgisch. In ieder geval tovert deze auto een glimlach op jullie gezicht.

Op jullie trouwdag haalt Johan, mijn man en voor die dag chauffeur, jullie met de trouwauto op. Hij zal jullie, passend gekleed, rijden naar de plekjes waar jullie foto’s willen laten maken. Andersom kan ook, eerst trouwen dan foto’s maken.…aan jullie de keus, het is jullie dag!. Op die fotolocaties blijft de chauffeur uit het zicht zodat jullie rustig mooie foto’s kunnen maken.

Soms krijg ik ook de vraag van de aanstaande bruidegom:” Mag ik er ook in rijden?” Dat gaat helaas niet. Het stuur zit rechts (Engelse auto) en dat is voor iemand die dit niet gewend is niet makkelijk. Ik rijd dan ook niet in deze auto, maar vind het heerlijk om in mijn vrije tijd op de bijrijdersstoel te zitten. Goed, terug naar mijn verhaal. Als de foto’s zijn gemaakt rijdt Johan jullie naar jullie trouwlocatie waar al jullie gasten jullie opwachten, zo maken jullie een fantastisch leuk entree en dan zie ik jullie voor het eerst op jullie dag en gaan wij er een feestelijk plechtigheid van maken, precies zoals jullie dit voor ogen hebben.

En dan nog een leuke vraag die ik ook regelmatig hoor en waar ik een glimlach van krijg want ik houd van gezonde nieuwsgierigheid, zo ben ik zelf ook.” Rijden jullie samen heen en terug naar huis’? Soms. Het ligt eraan waar en op welk tijdstip jullie trouwen. Is het relatief dicht bij Dieren, straal van 50 km, dan gaan we apart. Zo hoeven we niet op elkaar te wachten. Maar is jullie locatie wat verder weg dan nemen we een oplegger waar Morris de trouwauto op vervoerd wordt. Zodra de oplegger op een parkeerplaats staat rijdt Johan in de trouwauto naar jullie toe (of haalt samen met bruidegom de bruid op, alles is mogelijk) en vervolgens naar jullie fotolocaties. Ik vermaak me ondertussen in een dorpje of stad in de buurt van jullie trouwlocatie. Als jullie met de trouwauto gearriveerd zijn bij jullie trouwlocatie zit Johan zijn taak -in dit geval-erop.(Want als jullie eerst willen trouwen en daarna foto’s maken gaat het zoals hierboven geschreven andersom). Hij wacht dan op een afgesproken plek op mij. In dat geval gaan we samen een paar uur later met een voldaan en feestelijk gevoel weer naar huis. Waarbij een van ons altijd zegt: “wat een feest om een bijdrage te hebben mogen leveren aan deze bijzondere dag.”


Contact opnemen Tarieven
Bel direct!